Започва петото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“

Започва петото издание на конкурса за детска рисунка на тема „Великден през моите очи“, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Надпревара се провежда под патронажа на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Целта на конкурса е подрастващите да се запознаят и включат в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.

Всеки участник има право да представи една творба.

Материалите и техниката за изработването на рисунките са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив. Има обаче изискване за формат – А4 /21 см. х 29,7 см./.

Творбите не се връщат и не бива да се паспортират.

Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 15 април, а награждаването е насрочено за 23 април от 11,00 ч. във фоайето на администрацията.

Всички участници ще получат грамоти, а класираните във всяка възрастова група от първо до трето място – предметни награди. Предвидени са и поощрителни награди за оригиналност. Общият награден фонд е 1000 лева.

Целият регламент на конкурса можете да видите на интернет страницата на Областна администрация – Разград

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.