Започва общинският кръг на „Ученически игри 2023/2024 г.“

Днес започва общинският кръг на „Ученически игри 2023/2024 г.“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Графикът на състезанията е утвърден от Община Разград – организатор на турнирите по 8 вида спорт, с активното съдействие на Ученическата спортна школа „Руси Бухтев“. Състезанията са за три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас, XI-XII клас, момичета и момчета. Победителите продължават в следващия – областен кръг, на съответния турнир от инициативата „Ученически игри“.

Първият турнир е по футбол. Той е само за момчета и юноши в трите възрастови групи. Ще се проведе днес на спортната площадка на ОУ „Васил Левски“. В него ще участват 6 тима от 5 училища, едното учебно заведение се представя с две възрастови формации. Първата среща е във възрастова група V-VII клас между отборите на ОУ „Васил Левски“ – Разград и ОУ „Никола Икономов“ – Разград с начален час 12:00 ч. Втората среща е във възрастова група VIII-X клас между отборите на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и НПТГ „Шандор Петьофи“ с начален час 13:00 ч. Третата среща е във възрастова група XI-XII клас между отборите на НПТГ „Шандор Петьофи“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ с начален час 14:00 ч. Награждаване на отборите  ще се извършва след приключване на срещите от определената възрастова група.

При лоши метеорологични условия, организаторите запазват правото си да отложат планираните срещи, за което участниците ще бъдат своевременно информирани.

На 30 ноември на спортната площадка на НПТГ „Шандор Петьофи“ ще се проведе турнирът по хандбал, техническата конференция преди него е от 15.00 ч. на 28 ноември.

За 6 декември в спортна зала „Лудогорец“ е насрочен общинският кръг по тенис на маса. В същия ден в 9.00 ч. е техническата конференция.

На 13 декември от 14.00 ч. в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведат два от турнирите – по шахмат и по бадминтон. Техническите конференции са половин час по-рано.

Между 17 и 19 януари 2024 г. също в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведе турнирът по баскетбол. Техническата конференция е от 15.00 ч. на 10 януари.

В периода от 24 до 26 януари е насрочен турнирът по волейбол, техническата конференция преди който ще е от 15.00 ч. на 17 януари.

Все още не е уточнено мястото на провеждане на общинския кръг от „Ученически игри“ по лека атлетика. Датите са 27-29 януари 2024 г., техническата конференция ще е на 20 март от 15.00 ч. в спортна зала „Лудогорец“.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.