Започва масова регистрация на кучетата в селата, вилната и индустриалните зони

Мерки за ограничаване на популацията на бездомните кучета бяха обсъдени на работна среща в Община Разград днес, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Дискусията откри и ръководи зам.-кметът Мирослав Грънчаров, в нея участваха представители на Областната дирекция по безопасност на храните, Съюза на ветеринарите, на неправителствените организации за защита на животните.

Сред конкретните мерки, които участниците в разговора набелязаха, бе стартиране на масова регистрация на кучетата, които се отглеждат по селата, във вилната и в индустриалните зони. След чипирането собствениците на кучета ще бъдат насърчавани и да кастрират животните си. Участниците в дискусията споделиха различни подходи в този аспект, приложени от други общини.

Единомислие бе постигнато и по идеята за провеждане на информационна кампания за осиновяване на кучета от Приюта за бездомни животни.

Мирослав Грънчаров заяви, че за да са ефективни мерките, които се обсъждат, ще се предложат изменения на две общински наредби – Наредба №9 за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на Община Разград и Наредба №14 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Разград.

/e-Razgrad/

Снимка: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.