Зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров проследи ваксинацията в Разград

Зам.-министърът на здравеопазването  доц. Евгени Григоров бе на работно посещение в Разград.

Целта на визитата му бе да проследи как протича масовата ваксинация срещу COVID-19 на местно ниво и създадена ли е необходимата организация за безопасно протичане на изборния процес. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Доц. Григоров посети МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Той се увери на място как работи имунизационният кабинет в болницата. Дежурният там екип го информира, че на ден в кабинета се правят около 120 ваксинации. Евгени Григоров разговаря и с гражданите, които чакаха реда си имаше среща и с директора на здравното заведение д-р Гечо Жеков.

Зам.-министърът се срещна с двамата заместници на областния управител Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Те го увериха, че са взети всички необходими мерки за спазване на медицинския протокол при работата на РИК и секционните избирателни комисии в региона. Евгени Григоров обяви, че Министерството на здравеопазването е осигурило за всеки член на комисия по две предпазни маски и ръкавици. Освен това общините са получили достатъчно средства, за да бъде гарантирано безопасното протичане на парламентарния вот на 4 април. Зам.-областният управител Нурие Црънгалова каза, че е създадена добра организация всички членове на комисии, които желаят, да бъдат ваксинирани срещу  COVID-19 преди изборите, за да може без опасения да изпълняват задълженията си. Общият брой на членовете на СИК на територията на областта е 1591 души.

Реклама:


Доц. Григоров посети и РЗИ-Разград. На срещата бе разгледана създадената организация по имунизационната кампания и ангажиментите на Инспекцията за безопасното протичане на изборния процес. Той разгледа  имунизационния кабинет в РЗИ и хладилната стая, в която се съхраняват ваксините.

„В Разград се работи с мисъл, енергично и при добра организация. Предприети са всички необходими мерки за безопасното протичане на изборния процес, а масовата ваксинация протича в добри темпове и при все по-засилен интерес от страна на гражданите“, обяви заместник-министъра на здравеопазването след края на работното си посещение.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *