Жертвите на урагана Флорънс са вече 13, над 20 хиляди евакуирани

36 преглеждания

Продължават да се увеличават жертвите на урагана „Флорънс“, съобщи CNN.

Според последните данни, те вече са 13, сред тях и бебе. Детето е било в кола с майка си и баща си, когато върху тях е паднало голямо дърво. Майката също е загинала, а бащата е откаран в болница със сериозни наранявания.
Властите предупреждават, че силните ветрове и обилните дъждове ще продължат и в неделя, което вероятно ще постави още голям брой хора в бедствено положение. Съобщава се и за наводнени земеделски земи, унищожени посеви и реколта. Щетите от бурята тепърва ще се изчисляват, но според застрахователи ще са милиарди долари.Fox news съобщи и за арестувани мародери, които се възползват от празните след евакуацията къщи и магазини и са започнали да ги ограбват.
Няма данни за бедстващи или пострадали български граждани в районите, където бушува ураганът „Флорънс“. Това съобщават от кризисния щаб, сформиран в българското посолство във Вашингтон, който следи ситуацията и може да окаже съдействие на българските граждани по източното крайбрежие на САЩ.
От Министерството на външните работи призовават българските граждани в засегнатите райони да следват стриктно указанията на местните власти и представителите на Червения кръст.

Реклама:

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *