Ето къде и кой ще чисти в събота

И тази година областната администрация в Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“, инициирана от bTV Media Group,

На 14 септември нейните служители ще почистват край пътя на изхода за Шумен между магазин „Технополис“ и бензиностанция „Петрол“, включително в района на Регионалния исторически музей.

Областната администрация има ангажименти и по организацията  на кампанията – до утре, 13 септември, предоставя на седемте общински администрации осигурените от организаторите бонове за гориво, 1000 чифта ръкавици и 700 чувала за отпадъци.

В екипа на Гюнай Хюсмен разчитат на подкрепата на всички общини на територията на Област Разград, както и на всички желаещи да се включат в кампанията и да получат точни указания и съдействие, тъй като главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да почистим и облагородим страната си.

Реклама:


Ето и част от конкретните места за чистене, обявени от общините в Разградска област:

В Община Разград почистването ще е насочено към покрайнините на населените места. Припомняме, че на 14-15 септември Регионалното депо ще извършва прием на отпадъци без такси, но само за кампанията „Да изчистим България заедно“.

В Община Исперих ще чистят в местността „Сборяново“.

В град Кубрат ще бъдат почистени Лесопарк „Черното лале“, СУ„Христо Ботев“, зелени площи. Очакваният брой на доброволците е 150 човека.

В Община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината.

В Община Лозница в кампанията ще се включат 14 населени места на територията на общината, като очаквания брой на доброволците е около 130 човека, които ще почистват зелени площи по улици и около детски градини, училища, читалища, детски площадки.

В Община Самуил ще бъдат почистени зелени площи и детски площадки във всички населени места в общината.

В град Цар Калоян и в селата Езерче и Костанденец ще бъдат почистени централните части.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *