Експерти от ГД „Борба с организираната престъпност“ ще дискутират с разградски тийнейджъри за тъмната и светлата страна на интернет

Двама инспектори от ГДБОП: Михаил Драгоданов и  Албена Спасова – инспектори в специализирания отдел „Киберпрестъпност”, ще участват в дискусия с ученици и учители от разградски гимназии на тема „Тъмната и светлата страна на интернет.

Опасности пред младите хора”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.. Организатори са Община Разград  – Общински съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба срещу  противообществените прояви и ОД на МВР-Разград, събитието е утре в Световния ден за безопасен интернет /7 февруари/ от 14.00 ч. в зала 102 на Община Разград. В дискусията ще вземат участие и: съдия Нели Генчева – председател на Районен съд-Разград, както и представители на Районната прокуратура.

Събитието е част от инициативите, организирани от Община Разград за превенцията на престъпленията в онлайн пространството, потърпевши от които са децата. Първото бе откритият урок от социалната кампания „Пази детето в интернет”, в който участваха близо 500 ученици от община Разград. То се проведе през декември 2022 г. по инициатива на заместник-кмета Добрин Добрев.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.