Един новозаразен и нови двама починали от COVID-19

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 29.06.2020 г. е потвърден един новозаразен с COVID-19 в Разградско и са регистрирани два смъртни случая на заразени с коронавирус жители на областта ни. Това съобищаха от пресцентъра на областната администрация

Новозаразеният е мъж на 78 г. от село Синя вода. Потърсил е медицинска помощ на 26 юни в търговищката болница, където е хоспитализиран в отделението за инфекциозни болести. Мъжът е в добро общо състояние, но има следните придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония – втора степен и хипертонично сърце.

Починалите, заразени с COVID-19, са:

Мъж на 78 г. от село Гороцвет. Приет е на 24 юни с множество придружаващи заболявания и в увредено общо състояние в разградската болница. Починал е в 19 часа на 29 юни.

Вторият починал е мъж  на 53 г. от село Ясеновец. Приет е на 7 юни в разградската болница. Интубиран е на 10.06.2020 г. – на апаратна вентилация. Мъжът е с придружаващи заболявания, починал на 29 юни късно вечерта.

Във връзка със съобщените тази сутрин нови два случая в Националната информационна система, РЗИ – Разград информира, че разликата в броя на случаите е по-късното вписване в информационната система  на случая с жена на 42 г. от село Ясеновец, хоспитализирана в болница  „Канев“ – Русе. Случаят е съобщен от РЗИ на Министерството на здравеопазването и на Областния щаб за борба с коронавируса в област Разград на 27.06.2020 г.

Към днешна дата общият брой на регистрираните заразени с COVID-19 жители на област Разград е 69, от тях активни са 42. Няма новоизписани от МБАЛ – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.