Държавата отпусна 1 200 000 лв. за джамията „Макбул Ибрахим паша“

Държавата отпусна 1 200 000 л за довършване на строителните работи по реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в центъра на Разград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Така областният управител Гюнай Хюсмен продължава да изпълнява поетите ангажименти за възстановяването на паметника на културата. Хюсмен участва в редовното правителствено заседание, на което бе взето решението за отпускане на средствата. За цялостната реставрация на „Ибрахим паша“ ще са необходими още 450 000 лв., които по договор трябва да бъдат осигурени през следващата 2022 г.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов, че за пореден път помага на областта ни, че подкрепя малките населени места и не прави разлика между жителите на села и градове. Благодаря му, че никога не е делял хората по религиозна и партийна принадлежност. С действията си той за пореден път доказа, че е гарант за етническия мир и религиозната толерантност в страната“, заяви областният управител. Според него това е начинът да усетят реалните резултати от навременно свършената работа. Хюсмен благодари и на народния представител Десислава Атанасова за активната подкрепа.

/e-Razgrad/

Реклама:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *