ДТА „Лудогорче“ – преродена приказка за сбъднати мечти

Преродена приказка за сбъднати мечти! В това превърнаха децата концерта за 45-я рожден ден на Детския танцов ансамбъл „Лудогорче.

В препълнената зала на Общинския културен център над 150 деца показаха настроение, можене и хъс в 14 танца само 17 месеца след възстановяването на ансамбъла, в който магията на българската народна музика и танц са усетили и носят завинаги в душата си хиляди разградчани.

На сцената бяха и пораснали вече момичета и момчета, които в класически формат 12х12 показаха какво са научили преди тридесетина години в „Лудогорче“ и наглед доказаха, че приятелството от детинство е завинаги.

Публиката дълго и на крака благодари за спектакъла на малките таланти и техните ръководители в школата „Лудогорче“ Иван Иванов и Цветелина Митева и художествения консултанта на състава Стефан Иванов. За него имаше още една изненада – на сцената се качиха първите лудогорчета – тези, които са го накарали преди 45 години да повярва, че силата му като хореограф е при децата.

Цветя и поздравителни адреси „Лудогорче“, който е част от семейството на Капанския ансамбъл, получи от кмета на града д-р Валентин Василев, от председателя на ОбС Надежда Радославова, от областния управител Гюнай Хюсмен, от българската секция на ЦИОФ, от институции, читалища, фолклорни състави от близо и далеч.

Заради големия интерес към концерта, децата ще го представят още веднъж, отново на сцената на Общинския културен център, на 4 юни.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.