Достойно ест! Възрастна разградчанка дари част от пенсията си за бедстващите след земетресението в Турция

Възрастна разградчанка дари днес 200 лева от пенсията си за бедстващите след опустошителното земетресение в Турция, съобщи районният мюфтия Мехмед Аля.

Клисарката от разградския православен храм „Св. Николай Чудотворец“ Маринка Данаилова получила пенсията си за месеца тази сутрин и веднага се отправила към джамията, където предала парите лично на мюфтията. „Нека нашият Господ приеме доброто!“, трогнати от благородния жест написаха от настоятелството във фейсбук страницата на джамията „Ахмед бей“.

Районното мюфтийство е организирало събирането на парични средства във всички религиозни храмове на територията на областта и те ще бъдат превеждани по сметка на Главното мюфтийство. А в петък в храмовете в областта ще бъде отслужена и молитва за здраве и за предпазване от бедствия.

Първият бус с дарения, събрани от жителите на област Разград за пострадалите от земетресенията в Турция, отпътува за южната ни съседка днес от Кубрат. Към акцията, инициирано от ДПС, се включиха стотици членове, симпатизанти, доброволци и граждани.

От началото на кампанията в община Кубрат, до тази сутрин, бяха набрани 5000 лв., като бе направено и отделно дарение в размер на 1000 евро от семейство Бахтишен и Шабан Ахмедови от село Мъдрево, по настоящем пребиваващи в кралство Нидерландия . Стойността на изпратените от Кубрат стоки от първа необходимост, храни и консумативи възлиза на над 3000 лева, но организаторите уточняват, че кампанията ще продължи колкото е необходимо.

Към Турция пътува и бус със зимни дрехи, обувки и завивки, събрани от Сдружение“ Жанета“. Кампанията продължава в офиса на бул. България №4 (Център за обществена подкрепа – къщата до Изчислителния център) и жк „Орел“ №30 (Център за работа с деца на улицата).

В помощ на пострадалите от земетресението в южната ни съседка се включи веднага и  Областната структура на БЧК на ул. „Кракра“ № 14. Дарените вещи, облекла, обувки, спално бельо и завивки, хигиенни материали и други трябва да са нови.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.