Добрин ДОБРЕВ в ефира на bTV: Ще работя за разширяване на икономическата зона в Разград.

„Освен, че сме известни като футболната столица на България, Разград има много добре развита промишленост.

Ние запазихме своя икономически профил през годините и градът би могъл да се превърне в чудесно място за инвестиции. Разград е един от националните лидери по усвояване на европейски средства.” Това заяви заместник-кметът на Разград и кандидат за кмет Добрин Добрев в ефира на bTV.

Той очерта един от проблемите, с които ще се бори, а именно високите нива на безработица. „Имаме много високо развито технологично производство, което с по-малко работна ръка произвежда повече. Но ние полагаме неимоверни усилия за подкрепа на местния бизнес. В Разград функционира бизнес зона „Перистър”, която е единствена по рода си в България – преструктурирана от бивш военен корпус”, уточни той.

Добрев подчерта, че Общината подкрепя местния бизнес най-вече с развитие на инфраструктурата и планира ново разширение на бизнес зоната. Кандидатът за кмет изтъкна, че през последните 30 години Разград не е управляван от кмет, подкрепен от БСП само в периода 2015-2019 г. „В този период развитието на града беше спряло и през 2019 г. разградчани мъдро избраха да се доверят отново на кмет социалист”, посочи Добрин Добрев.

„Все по-трудно хората могат да стигнат до Разград. Това е национален проблем. Пет часа отнема да се стигне от София до Разград и то при една доста лоша пътна обстановка. За да се подобри микроклимата в града и да има още повече условия за инвестиции, е изключително важно да има довеждаща инфраструктура до града. Това е много сериозен въпрос, който сме поставяли на всички правителства”, каза още Добрев.

Той коментира, че в следващия мандат планира да задели още по-голям финансов ресурс за селата, като уточни, че Общината вече осигурява допълнително финансиране над установените по закон 30%. „По селата е необходимо подобряване на уличната мрежа и инфраструктурата, благоустрояване. Кандидатстваме по външни проекти за изграждането на детски спортни площадки. Амбицията ни е да изградим зали за обреди и ритуали, където да се събира местното население. Ще работим много сериозно върху подобряване на достъпа до здравни грижи. Друг проблем, с който искаме да се справим е транспорта”, обобщи за проблемите на малките населени места в общината Добрин Добрев.

Като още един сериозен проблем кандидатът за кмет постави липсата на медицински кадри. „Многопрофилната болница е държавно дружество и все по-голямото увеличаване на капитала ѝ прави я все по-независима от Общината. Въпреки това, местната власт оказва необходимата подкрепа на болницата. Готови сме да предоставим жилища на млади специалисти, но изтичащите всяка година лекари в чужбина е въпрос на държавна политика”, подчерта Добрев.

Като най-големия проблем пред разградчани независимият кандидат за кмет постави мръсния въздух. „За съжаление, тук местната власт е с вързани ръце, защото държавата е контролен орган и тя може да разследва кой е виновен за обгазяването, което трови живота на разградчани. Ние изградихме система за мониторинг на качеството на въздуха и направихме така, че станцията на Изпълнителната агенция по околната среда да идва още по-често. Най-накрая и тя регистрира този проблем”, обясни Добрев.

Като един от възможните източници на замърсяване на въздуха той посочи градската пречиствателна станция, за чийто ремонт ще търси финансиране.

„Обещавам, че ще направя това, което зависи от мен за ремонтирането на станцията. Ще инвестираме и в подобряването на системите за мониторинг на качеството на въздуха, за да подпомогнем процеса по установяване на източниците на миризмите. Ще настоявам да се направи законодателната промяна, с която консолидацията на ВиК сектора задължителна.”, каза Добрин Добрев.

На 29 октомври гласувайте за Добрин ДОБРЕВ с номер 71 в интегралната бюлетина!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 8

One Reply to “Добрин ДОБРЕВ в ефира на bTV: Ще работя за разширяване на икономическата зона в Разград.”

  1. Ти знаеш ли, къде е стадиона на Лудогорец и кога си ходил на мач?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.