Димитър СТЕФАНОВ: Ще работим за държава с правила

Ние ще сме до хората не само по време на избори, а винаги, защото знаем, че само така можем да осъществим своите виждания и стратегии, казва водачът на листата на кандидатите за народни представители от ПП „Републиканци за България“

Димитър Стефанов е на 39 години, живее и работи в Разград. Семеен, има син на седем години. Завършва средното си образование в ТАМ „Шандор Петьофи“. Бакалавър по икономика и магистър по спорт. Основният му трудов стаж е в областта на производството и търговията. Има дългогодишен опит в международни компании, които се нареждат в топ три на световния пазар в своите браншове.

Г-н Стефанов, Вие сте млад човек, но вече познат в Разград, поне сред изкушените от политиката. Какво не знаем за Вас?

Мисля, че съм по-познат сред своите съграждани като едно от момчетата от „златното поколение” на баскетболната школа в Разград, които успяха да изведат БК „Лудогорец” до шампионските титли на България. Продължих развитието си в баскетбола, като станах част от БК „Академик“ – Пловдив. С този клуб успях да усетя успеха отново и разбрах какво е професионален спорт. Дълги години баскетболът за мен е не само хоби, но и страст.

Сега преподавам любимия спорт с мои колеги на най-малките в обществото ни – на нашите деца. Стремежът на екипа ни е да покажем, че баскетболът е не само спорт за удоволствие, но е истинска възможност и школа да изградиш себе си като човек и личност, да изградиш ценни качества и дисциплина, които са безкрайно необходими и в реалния живот.

Смятам, че съм по-малко познат на хората, които активно се занимават с политика, което не е толкова лошо. А и от непознатия противник не знаеш какво да очакваш, нали?

Какво Ви мотивира и с какви амбиции се включихте с „Републиканци за България“ в изборите за Народно събрание?

„Републиканци за България“ е евроатлантически ориентирана политическа партия. Учредена е от млади и ерудирани хора, които имат ясна визия за развитието на България. Това ме привлече на първо четене. Впоследствие, когато се запознах с политическата платформа, се оказа, че в нея са залегнали доста от възгледите и принципите, които припознавам като свои. Така везните в полза на „Републиканци за България” натежаха още повече.

Както много от нашите съвременници и аз смятам, че е време за промяна на много нива от политическия и обществения живот в нашата страна. Част съм от „Републиканци за България“, защото смятам, че е време повече знаещи и можещи млади хора да се впишат в управлението на държавата и в местната изпълнителна власт. Вярвам, че така ще успеем да покажем, че България е добро място за развитие, бизнес и живеене, съизмерими с европейските стандарти на живот.

Защо избирателите трябва да се доверят на Вас и на останалите кандидати, включени в листата на „Републиканци за България“? Какво друго предлагате, което не се е случило в предишните управления?

Важно е хората да излязат и да гласуват, да изразят категорично своята позиция. Само по този начин нещата могат да се променят. Всеизвестен факт е, че управляващите правят всичко възможно, за да не могат хората, имащи право на глас, да гласуват – отказана бе възможността за гласуване по пощата за гласоподавателите, които не са в момента в страната.

Виждаме и в нашия избирателен район как големите партии слагат „парашутисти“ за водачи на листите си – хора, които нямат връзка сживота тук и сред приоритетите им не попадат елементарни неща, които биха подобрили стандарта на населението в Лудогорието.

Екипи от специалисти на нашата партия разработиха програми за създаване на по-добри условия за развитието на малкия и средния бизнес, които се надяваме да получат своята реализация. През последната година точно средният и малкият бизнес понесоха най-тежките удари от срива на икономиката като следствие от пандемията с COVID-19. Затова нашите усилия са насочени към тази сфера на икономиката. Надяваме се със свежи идеи и сили да успеем да изпълним целите си. В листата на ПП “Републиканци за България“ ще видите млади и амбицирани лица за промяна, Промяна, която може да стане с висока активност в изборния ден.

Какво няма в Разград, а и в Лудогорието? Откъде ще започнете?

А какво има? В управленската си програма ПП “Републиканци за България“ е заложила секторни политики, ясни и изпълними цели, изцяло в полза на хората. Днес все повече имат реална нужда от видимо подобряване на условията за живот. Икономическата стагнация срина и преобърна живота на мнозина. Наложените рестриктивни мерки във връзка със световната пандемия ни поставиха в неочаквана ситуация, която погуби доста смятани за стабилни дейности. Засега обявените от държавата мерки (60/40 и др.) за преодоляване на кризата, не дават очаквания ефект. Затова усилията трябва да се насочат към стабилизация и бърз растеж. За да се подобри сегашното положение, трябва да се даде рязък старт за развитие на малкия и средния бизнес. Защото точно той осигурява немалък процент на заетост сред населението и е важно не просто да го има, а да се създадат добри условия и стабилност за неговото съществуване и процъфтяване. Докато за едрия бизнес са нужни категорични и ясни правила, които да не се променят през два-три месеца, а по-скоро да се гарантира сигурност. Така е възможно да се преодолеят по-бързо и без толкова тежки последствия наложените рестриктивни мерки във връзка с COVID-19.

Смятам, че са нужни незабавни и добри инвестиции в областта на образованието, културата, спорта, инфраструктурата. Разкриването на нови работни места и повишаването на доходите на населението в Лудогорието биха довели до друг облик на ситуацията в района. Ако се работи активно за съживяването на всички области от обществения живот, това би върнало тук много местни хора, които в момента са потърсили на друго място начин да осигурят препитанието си.

Каква кампания очаквате, не само заради пандемията, а и за политическите страсти, които по нашите географски ширини са традиция?

Това, което мога да кажа със сигурност е, че ще бъде по-различна от така познатите ни досега, защото ние от „Републиканци за България“ ще водим позитивна, последователна, комуникативна кампания, насочена към всички граждани, дори и към тези, които по-малко или изобщо не се интересуват от политика. Ние няма да се сещаме за хората, само по време на избори и няма да ги „обгрижваме“ само за да преобърнем везната на вота. Ние ще сме до тях, защото вярваме и знаем, че само така можем да осъществим своите виждания и стратегии.

Нека всички заедно, вземем правилното решение на 4 април 2021 г.

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.