Деца от клуб „Микрофон” представиха детската книга „Боян и трите безценни дара”

В рамките на Националната седмица на четенето в библиотека „Проф. Боян Пенев” бе представена първата детска книга на разградският писател, общественик, краевед и библиотекар Димитър Петров – „Боян и трите безценни дара”.

Чудесно предколедно настроение получиха възпитаниците на ОУ  „Н.Й.Вапцаров“ – III и IV клас.   И за да бъде по най-увлекателния начин презентирана книгата и по-близо до децата, Елица Генчева и Алекса Николаева, членове на клуб „Микрофон“ към ЦУТНТ, ги потопиха в приказната атмосфера. Всички заедно достигнаха до основното послание на автора – „С разум и с добри приятели всичко е възможно”. В самата книжка има много илюстрации, дело на художника Мариела Вачкова, като и стихове, които се приемат изключително добре от подрастващите. Книжката е посветена на внучките на Димитър Петров – Деяна, Миа и Вая. Всеки един от героите носи заряд и в ситуациите, в които попадат ни отвеждат до скрита мъдрост и поука.

Авторът приятно изненада своите детски читатели, като ги запозна и с една отличена с втора национална награда своя приказка – „Царският зет с трите имена“. Провокира ги с гатанки и ги награди с лакомства.

„Боян и трите безценни дара” ще достигне до всички ученици с представяния в основните учебни заведения, както и в Детския отдел на библиотеката, съобщи авторът Димитър Петров.

Реклама:


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *