Депутатът Марин Шишев дари на библиотеката и на четири училища в Разград пълното издание на Чудомир

Второто преработено и допълнено издание на творчеството на Чудомир – разкази, статии, стихотворения, фейлетони, афорзми, миниатюри, пътеписи, краеведски изследвания, дневници и рисунки – дари на библиотеката и на четири училища в Разград народният представител от „Продължаваме промяната“ Марин Шишев.

В шестте тома са пълният сбор литературни и художествени творби на известния български писател хуморист, художник и краевед. Луксозната поредица е по идея на Фондация “Чудомир”, издадена е по повод 130 години от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Три от комплектите днес получи главният библиотекар в РБ „Проф. Боян Пенев“ Галя Ралева. По един комплект ще има и на рафтовете в библиотеките на четири разградски училища: НПТГ „Ш. Петьофи“, ОУ „В. Левски“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. И четирите са свързани с Марин Шишев и семейството му: В Механото преподавател е била майка му, той е учил във „В. Левски“ и Математиката, а дъщеря му – в Езиковата гимназия. А бащата на Марин Шишев лично се познавал с Чудомир.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.