Девет учители от “Заедно в час” преподават в Разградско тази година

Започна и приемът на кандидати за учители в програма “Нов път в преподаването” за следващата учебна година

Девет учители от програма “Нов път в преподаването” на фондация “Заедно в час” ще преподават в област Разград през новата учебна година. Новите учители в региона са седем, а още двама продължават във втората си година като учители. Всички те работят в 4 училища партньори на „Заедно в час“ в Разград (ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, ОУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Ботев“) и Завет (СУ „Св. Св. Кирил и Методий“). Учителите в областта преподават по математика, английски език, в начална степен и като възпитатели в начален етап и прогимназия. Заедно с новите учители от Разградско още над 150 учители от програма „Нов път в преподаването” на „Заедно в час“ ще преподават през новата учебна година в 89 училища в цяла България. 86 са новите мотивирани учители, които влизат за първа година в класните стаи, а 71 продължават втората си година в училище. За първи път организацията ще работи в областите Благоевград и Русе, като така разширява обхвата си до 20 области на страната.

В област Разград „Заедно в час“ работи от 2014 г., като много от възпитаниците на програмата също продължават да преподават в областта. Училища от областта участват и в другата програма на „Заедно в час“ „Училища за пример“, която подкрепя цели училищни екипи. Дългогодишен корпоративен партньор на организацията в региона е ADM /бивше „Амилум“/.

Новите учители от “Заедно в час” са професионалисти с опит от различни сфери и са преминали през сериозен подбор от над 3000 кандидати. Сред тях има хора с педагогическо образование, така и инженери, архитекти, икономисти и наскоро завършили студенти от престижни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на ученици от първи до дванадесети клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по най-търсените в момента предмети – математика, чужди езици и учители в начален етап на обучение.

/e-Razgrad/

Реклама:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *