ДГ “Приказка“ отново ще работи за децата на медиците от разградската болница

Община Разград отново откликна на молба на лекари от МБАЛ “Св. Иван Рилски“-Разград и създаде организация за продължаване на работата на ДГ “Приказка“ за децата на медицинския персонал в лечебното заведение.

От пресцентъра на общинската администрация припомнят, че със заповед на Министъра на здравеопазването на територията на цялата страна се въвеждат противоепидемични мерки от 22 март, сред които и преустановяване посещението на детски градини. Това поставя в неблагоприятно положение лекари, медицински сестри и санитари, които е необходимо да са на работа при усложнената епидемиологична обстановка, а с няма кой да се грижи за децата малките им деца.

В МБАЛ “Св. Иван Рилски“ това се отнася за 15 деца на възраст от 1,4 години до 6 години. След създадената организация те ще имат възможност да посещават ДГ “Приказка“ от понеделник, 22 март, до приключване на периода на ограничителните мерки.

По време на предходни ограничителни мерки през декември 2020 г. местната управа отново осигури възможност децата на медиците да посещават същата детска градина, докато родителите им лекуваха болни от COVID-19 в разградската болница.

Реклама:


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *