Грейна Коледната елха       

Единадесетокласничките Кристина Янакиева и Кристияна Киранска, както и дванадесетокласникът Кадир Кадир – и тримата отличници от Езиковата гимназия “Екзарх Йосиф,“ запалиха светлините на Коледната елха в центъра на Разград.

Тя грейна в цялото си великолепие, украсена тази година по-различно и многоцветно.

На тържеството дойде и кметът Денчо Бояджиев, който похвали най-послушните деца на планетата през годината и пожела на тях и техните родители здраве и вълшебни празници с много подаръци.

Пред Общинския културен център децата се срещнаха с Дядо Коледа и джуджетата. Момичетата от Градския мажоретен състав представиха танци със светещи пойове, а сред множеството имаше и коледари от Детска танцова школа “Хорце“. На сцената бе и 9-годишната Туана Акбаш от класа по поп пеене, също в Центъра за работа с деца.

След тържеството последваха безброй снимки за спомен на малки и големи под и пред светлините в градинката до Часовниковата кула и детския кът с къщичките пред Художествената галерия.

За пръв път в премяна е един от символите на Разград – фонтанът с момченцата. Това бе част от изненадите, подготвени от Община Разград за тазгодишните светли празници. През последната седмица една след друга  светнаха коледни елхи в различни квартали – „Орел”, „Абритус”, „Бели Лом”, на ул. „Васил Левски”, до паметника на Майстор Манол и до Кръговото кръстовище на бул. „България”.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.