Грамоти и плакети за участници в читалищния фестивал

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев връчи грамоти и плакети на читалищни дейци, участвали в Третия фестивал „Читалищата – живото наследство на България“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Това стана по време на среща, организирана от Регионален център „Читалища“, на която бе обявено и, че осемте формации, които заради излелия се силен дъжд на 17 юни, не успяха да излязат на сцената на читалищния фестивал, ще представят своята програма на открита сцена по време на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествините занаяти от 26 до 28 юли.

Признание на церемонията получиха и читалищните дейци, участвали в организацията на фестивала – представяха свои творби в работилничките, бяха изработили вкуснотии, типични за региона или пък координираха дейностите по време на събитието зад или около сцената. Връчени бяха над 30 грамоти и плакети, като специален плакет за ангажираността си към инициативата и приноса към организацията получи от старши експерта в РЕКИЦ „Читалища“ Даниела Петрова и зам.-кметът Добрин Добрев.

Пред читалищните дейци от община Разград Д. Добрев изрази своята и на ръководството на Община Разград благодарност към всички ангажирани с организацията на фестивала, като заяви, че отзвукът от това събитие ехти и към днешна дата. „Стараем се да постигаме взаимност, за популяризираме това, което читалищата правят, да ви засвидетелстваме уважение с провеждането на ваш фестивал. Вие са отблагодарихте с изпълване на фестивала със съдържание, с представяне на високи духовни и материални културни постижения. Заслужавате висока оценка не само от институцията, а и от културната общественост и от цялата общественост“, каза зам.-кметът.

В третото издание на фестивала „Читалищата – живото наследство на България“,  организирано от Община Разград и РЕКИЦ „Читалища“ се проведе на 17 юни. В него се включиха рекорден брой участници от цялата Разградска област – над 600, а официален гост бе вицепрезидентът Илияна Йотова.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.