Гешев: Не е имало стрелба срещу сирийски мигранти на границата

Главният прокурор Иван Гешев опроверга британската медия Sky News, която публикува материал, в който България е обвинена, че на границата полицаи са стреляли стреляли и ранили сирийски гражданин, направил опит да премине на територията на страната ни от Турция.

“Този инцидент се е случил преди два месеца, надявам се да не се използва в момента ситуативно във вреда на България за политически цели, които не са в интерес на България, страната ни не го заслужава. Ние сме европейска държава и използваме европейските стандарти”, каза главният прокурор Иван Гешев след Международната конференция STOP HATE SPEECH.

“От МВР дадоха подробна информация, която установява, че не е имало стрелба. Прокуратурата в Бургас също не е констатирала тези обстоятелства в този вид, в който се оповестяват медийно”, посочи още Гешев.

Относно влизането на България в Шенген Гешев подчерта, че страната ни покрива стандартите за влизане в общността и е незаслужено да не бъдем допуснати. Освен това увери, че никой не иска да разпитва Марк Рюте за твърденията за престъпността у нас.

Dir.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.