Ген. Мутафчийски: Начертани са препоръки за областите Разград и Търговище

Препоръки към Регионалните здравни инспекции в Разград и Търговище са начертани от Националния оперативен щаб. Това съобщи председателят на Щаба ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния си сутрешен брифинг.

Става въпрос за планиране на методика, с която пробонабирането да се разшири още повече извън болничните заведения в двата града, за да се намали шансът за пропускане на заразоносител.

Междувременно ген. Мутафчийски съобщи още, че в двете области са направени справки и анализи за досегашното пробонабиране, което обобщава от къде, как и от кого са взети пробите за COVID-19. При 90 взети проби от РЗИ в Разград няма нито една положителна.

Картата на заболеваемостта е много различна в отделните области. Всячески се опитваме да изчистим субективния момент – например ниска активност на местните здравни органи в издирването на евентуални случаи. Където има „заспиване“ на областите, винаги обръщаме внимание да ги „разръчкаме“, да бъдат по активни, за да видим дали не се пропуска нещо.

Реклама:


Кiss13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *