Галина ГЕОРГИЕВА: Предлагам изграждане на триизмерни пешеходни пътеки на ключови места

Пешеходната пътека под Териториална дирекция „Социално подпомагане“ е много важна, по ул. „Княз Борис“ преминават много автомобили, паркират заради близкият супермаркет, наблизо има училище и потокът от хора отвсякъде е огромен през целия ден.

Близкият светофар, понякога кара водачите на МПС да засилят скоростта, за да хванат последни секунди на зелена светлина. Пресичането е изключително рисковано, защото хората преминават малко преди и след пътеката. Има начин да направим това място по-безопасно и спокойно – с изграждане на триизмерна пешеходна пътека.

Направените такива вече в няколко български града показват, че тази пътека привлича вниманието на шофьорите и те инстинктивно намаляват скоростта, тъй като пешеходната пътека изглежда повдигната като стъпало. Този ефект се постига с помощта на светлосенки. Такива пешеходни пътеки има в много държави, тепърва навлизат в страната. Те са особено ефективни за превантивни мерки срещу пътни произшествия на възлови места, където пресичат много деца.

Предвидили сме изграждане на три, но при необходимост ще направим още. С моя екип смятаме, че пешеходната пътека до училище СУ„Хр. Ботев“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ също трябва да бъде по-видима, както и тази срещу хипермаркетите до Филиал-Разград на Русенския университет.

Аз съм Галина ГЕОРГИЕВА, кандидат за кмет на ПП ГЕРБ с номер 7 в изборната бюлетина и това е само част от моята програма за управление на община Разград.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 20

One Reply to “Галина ГЕОРГИЕВА: Предлагам изграждане на триизмерни пешеходни пътеки на ключови места”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.