В Хаити линчуваха членове на банди и изгориха телата им

Полицията в Хаити съобщи, че най-малко 10 предполагаеми членове на банди са били линчувани, а телата им впоследствие са били изгорени от жители на столицата Порт о Пренс, предаде Ройтерс.

Говорителят на местната полиция Гари Дерозие каза, че група въоръжени бандити са се движели с кола по улиците на столицата и полицията се е опитала да ги арестува. Iред убитите бандити е известният гангстерски бос Карло Птиом. Той е по-известен с прякора си “Ти Макак” и е ръководил банда със същото име. Линчът на бандитите идва след дни на конфронтация между членове на банди и полицията.

Кадри на Ройтерс и видеа в социалните мрежи показват няколко тела, проснати на пътя и затрупани от горящи гуми и други предмети. Около тях са се събрали хора, които крещят ядосано. Един от присъстващите налага безжизнените тела с тъп предмет.

Бандите в Хайти се развихриха след убийството през 2021 г. на президента Жовенел Моиз, а местните жители страдат от набезите им, след като в много райони от столицата и голяма част от провинцията се възцари беззаконие, посочва Ройтерс.

Dnes.bg

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.