В Разград вече има две зарядни станции за електромобили

Две зарядни станции за електромобили работят в Разград от последния работен ден на седмицата, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Те бяха изградени от най-големия инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България Eldrive, която поддържа общо 210 точки за зареждане. Зареждането от тези станции се извършва след регистрация в мобилното приложение Eldrive за IOS и Android, а на интерактивна карта са отбелязани всички мобилни станции в сраната. Може да се заяви и физически носител карта – RFID пластика – която също може да се използва за зареждане.

Едната зарядна станция се намира на паркинга до Историко-археологическия резерват „Абритус“. Тя е удобна за използване и от преминаващите туристи от съседна Румъния и други държави, в които този екологичен транспорт е развит. Докато изчакват зареждането на колите си, което отнема различно време в зависимост от батерията на колата, туристите ще имат възможност да разгледат Регионалния исторически музей, което ще способства и за популяризиране на културно-историческото наследство на Разград, е един от мотивите на администрацията станцията да бъде там.

Втората станция е в централната част на града – на паркинга до Средношколското общежитие.

Реклама:

И на двете зарядни станции има указания на български и английски език за начина на ползване.

Инициативата за инсталиране на зарядни станции за електромобили е част от визията на общинското ръководство за подобряване на енергийната ефективност, облагородяване на градската среда, както и за подобряване на екологичните показатели на региона. Идеята е свързана и с тенденцията за развитие на електромобилността в Европа и в България през последните години.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.