В Общината посрещнаха делегация от побратимия Авджълар

Ръководството на Община Разград се срещна с делегация от турската община-побратим Авджълар, съобщипа от пресцентъра на мастната администрация.

Кметът на Авджълар Туран Ханчерли заедно със своите заместници и част от общинските съветници в истанбулската община бе на кратко посещение в региона.

Пред гостите от южната ни съседка кметът Денчо Бояджиев представи информация за Община Разград по отношение на населението, забележителностите и икономическото развитие. Припомни, че през 2023 г. изтича актуалното Споразумение за приятелство и сътрудничество между двете общини и предложи да започне подготовка за подписването на нов документ. Отношенията между двете общини датират от 2000 г.

Кметът на Авджълар Туран Ханчерли допълни, че дори и в пандемичната обстановка добрите отношения между двете общините не са прекъсвали, макар и чрез интернет. „Ще сме щастливи да разширим отношенията си, като подготвим ново споразумение между двете общини. Вярвам, че сътрудничеството между местните власти в тези трудни времена е благотворно за жителите на съответните общини”, каза  Ханчлери.

Денчо Бояджиев представи на гостите акцентите в културния и фестивален календар на общината, като ги покани на Панаира на киселото мляко.Туран Ханчерли увери, че поне един фолклорен състав от истанбулската община ще участва в културната програма на фестивала.

Двамата кметове обсъдиха възможностите за включване на богата културна програма в предстоящото възобновяване на взаимоотношенията между двете общини-побратими.

В срещата участваха и председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев, зам.-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Община Разград Нели Добрева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.