В Деня на толерантността – дискусионен форум, посветен на семейните ценности

431 преглеждания

При повишен интерес премина дискусионният форум: „Семейството като ценност. Проблеми и тенденции пред съвременното семейство“, организиран по инициатива на д-р Надие Карагьозова, в партньорство с Областна администрация – Разград и под патронажа на областния управител Гюнай Хюсмен.

Г. Хюсмен приветства присъстващите на събитието в Денят на толерантността и навечерието на Деня на християнското семейство. Специални гости на форума бяха архиерейският наместник отец Георги и районният мюфтия Мехмед Аля, които споделиха своите постановки за семейството, като личностна и социална ценност от най-висш порядък.

Участниците във форума (учители, директори на учебни заведения и социални центрове, служители на МВР, библиотечни и читалищни дейци, родители и др.) дискутираха върху проблемите на съвременното семейство и необходимостта от тясно, и постоянно сътрудничество между семейството и училището, базирано на споделени ценности и отговорности.

Бяха споделени много идеи за семейството като висша ценност и добри практики за работа с родителската общност.

Беше излъчено силно послание, като крайна цел на форума, в което се казва: „Тясно и постоянно партньорство между училището и семейството, което да развива и поддържа позитивна конструктивна обратна връзка и да стимулира позитивно родителство за преодоляване на етнически, социални и религиозни различия и решаване на проблемите в интерес на детето… Да формираш, да въздействаш, да променяш, да вдъхновяваш и мотивираш съвременното поколение да израсне като личност, способно да се справя с различни по сложност дейности и задачи  в многоликия свят, e крайната цел на семейното и училищното възпитание.“

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *