В глутницата на „Вълците“ още на първата тренировка преброиха над 70 палета

317 преглеждания
Генерален спонсор е „Амета холдинг”, школата подкрепят още „Фарма тийм”, „Политрафик”, „Разград Полиграф” и „Сити”-Търговище, * Общественият дарителски фонд ще помага в следващите три години


С над 70 палета в глутницата на „Вълците“ протече днешната първа тренировка на новоучредената баскетболна школа в Разград. Деца от 7 до 14 години попиваха първите съвети на треньорите на откритата площадка в ОУ „В.Левски“.
Празникът продължи четири часа, за малчуганите имаше лакомства и тениски с логото на клуба. Сред децата на игрището бяха лидерът на големия разградския баскетбол преди години Илиян Йорданов – Пилето и сина му Мартин – също баскетболист и надраснал баща си с една глава, както и дългогодишният баскетболен треньор Пламен Панчев.

На тържественото откриване адвокат Марин Кинов, бивш национал по баскетбол и основен помощник в създаването и регистрацията на клуба, каза, че екипът ще опита да върне баскетболната слава на Разград.
Идейният баща на „Вълците“ – треньорът Пенко Вълчев, благодари за подкрепата на местната общност, бизнеса, държавната и местната власт и обяви, че ще работят с децата в няколко разградски основни училища. Днес стана ясно, че при интерес, клубът има готовност да сформира и сборна група над 14 години и в двата пола.
Кметът на Разгад д-р Валентин Василев дойде на площадката със спортен екип. Също бивш състезател от мъжкия баскетболен отбор на Разград от най-силните му години, пробва мерника си в коша, а в словото си не скри, че в най-тъжните си мисли е приемал баскетбола за история в града и че сега е много доволен от ентусиазма на младите хора и подалият им ръка бизнес, които са върнали надеждата му за възраждането на този спорт. Обеща, че рано или късно клубът ще има свой дом в новата спортна зала и дари лични 300 лева на школата.
Главният секретар на областната администрация Михаил Тодоров пожела успех на школата, обеща подкрепа, когато тя има нужда от това и подари от името на областния управител Гюнай Хюсмен 20 баскетболни топки.
Генерален спонсор на Спортен клуб по баскетбол „Вълци“ е „Амета холдинг” с търговската марка „Лудогорско пиле”. Школата има подкрепата и на фирмите „Фарма тийм”, „Сити” – Търговище, „Политрафик” и „Разград Полиграф”.
На тържеството днес представители на Обществения дарителски фонд за Разград обявиха официално своя ангажимент за подкрепа на школата в следващите 3 години.
А празникът в слънчевия 15 септември направиха възможен и още ред приятели на вълчетата в школата: „Лайънс клуб” осигури новите кошове на площадката в ОУ „Васил Левски”, а фирма „МАТ” ги монтира. Лакомствата на малките баскетболисти осигуриха „Клио комерс” и „Млин”.
Школата очаква своите бъдещи възпитаници. Записванията стават във Facebookстраницата на „Вълци“ Разград, както и на имейл: wolvesrazgrad@gmail.com.

Реклама:

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *