В Гецово вече имат спортна площадка за фитнес на открито

Дъждът не спря днес десетките деца и възрастни да се порадват заедно, а малчуганите и да опитат уредите на чисто новата фитнес площадка на открито в Гецово.

Кметът Емил Гиздов разказа, че изграждането на спортната площадка е финансирано от Предприятието за управление на дейностите по околната среда към Министерство на околната среда и водите по Националната кампания „За чиста околна среда – 2019 г.“ по изработен проект от кметството на селото и е на стойност 9983 лева с ДДС.

На площадката има комбинирано съоръжение за стрийт фитнес – съвременен вариант на добре познатите ни уреди за спорт: лост, успоредка, шведска стена и халки. До него са преса за крака и степер с въртящ се диск и уред за развиване на раменните мускули. Има и пейки за отдих.

„В Гецово детските  площадки са седем, но досега нямахме спортна площадка за възрастни и млади хора. Ето, те вече имат място за спорт, развлечение, почивка и създаване на нови социални контакти“, казва кметът Емил Гиздов. Призова хората да я пазят и обеща, при първа възможност, подобни спортни площадки и в други части на селото.

Церемонията по откриването завърши с парче дъхава питка  за всеки и музикален поздрав от момичетата от вокалната група „Диви-Самодиви“ към читалището.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “В Гецово вече имат спортна площадка за фитнес на открито”

  1. Похвално,ама детайлът настилка е пренебрегнат,най-вероятно поради недофинансиране,че то така един дъждец и става военен фитнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.