Всички ученици в Разградско остават в класните стаи

Всички ученици от Разградска област продължават присъствено обучение и следващата седмица, обяви Образователното министерство. В клас остават и децата и младежите в София-град, Стара Загора и Хасково. В училище се връщат всички във Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-област, Ямбол.

В цялата страна продължават редовните занятия за най-малките от I до IV клас.

Въпреки цялостното подобряване на ситуацията с разпространението на COVID-19, в някои райони все още се налага частично обучение от разстояние. Това са областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Сливен, Силистра, Смолян и Търговище. Дори в тях обаче има общини, които учат изцяло присъствено. Такъв е случаят в областите Благоевград, Добрич, Кърджали, Кюстендил и Русе.

В Шумен онлайн обучението ще приключи на 23 февруари, а от следващия ден всички ученици ще са в клас.

Реклама:

И през идната седмица учебните часове ще започват след еднократно изследване за COVID-19. Без тест могат да влизат в училище учениците със зелен сертификат – валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 27 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *