Вицепрезидентът открива часовете по демокрация и право в Езиковата гимназия

559 преглеждания

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде утре в Разград и ще открие часовете по демокрация и право в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, съобщи директорът на училището Пейчо Георгиев .
Програмата „Часове по демокрация“ е съвместен неин проект на вицепрезидента с германската фондация за международно правно сътрудничество ИРЦ, а курсът успешно вече е провеждан в четири училища в Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик. Занятията са четири дни с продължителност 90 минути на група. Курсът е на немски език за гимназисти от X, XI и XII клас. Лектор е госпожа Улрике Шулц, университетски доцент от Ферн Университет, водила вече този курс в провинция Северен Рейн Вестфалия.
В програмата на часовете са теми като: основи на правото и правовата държава; правата на човека, правата на дeцата и конституционните права на гражданите; право на Европейския съюз, институции; възможности за участие в демократичния процес и други.
Госпожа Маргарита Попова ще открие часовете по демокрация в 15.15 часа в актовата зала на гимназията.
А гостите и участниците в програмата ще имат срещи с окръжния прокурор, със съдии от Окръжния и Районния съд в Разград, с кмета и областния управител.
Припомняме, че през май вицепрезидентът Маргарита Попова също бе гост на Езиковата гимназия по повод 130-годишнината от създаването на училището и 175 г. от рождението на Екзарх Йосиф.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *