Велосипеди в томболата за колоездачната обиколка на Разград и рисунка на асфалт в Дните на Европа

Програмата десетата по ред кампания „Дни на Европа в Разград 2021” включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти в столицата на Лудогорието и Конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа”.

Събитията тази година ще са на 10 май и традиционно се организират от Областния информационен център съвместно с Община Разград

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се, организирани отбори от всички училища, филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев”, спортни клубове и групи. В нея могат да се включат индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” в Разград до Националния археологически резерват „Абритус”братно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват четири маркови велосипеда и други предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело, общо 50 на брой.

Реклама:


Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:00 часа на паркинга до средношколското общежитие в Разград. В него ще участват деца от Арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения. Индивидуално могат да се включат и всички пожелали да рисуват деца до 8 клас.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи. Всеки участник в кампанията ще получи фланелка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *