България катастрофира в челен сблъсък с пакета „Мобилност“

Провали се последният опит на България да блокира в Европарламента окончателното приемане на пакета „Мобилност“, който урежда правата и задълженията на превозвачите и шофьорите. С голямо мнозинство бяха отхвърлени и трите инициативи, които имаха за цел да попречат на новото европейско законодателство в сферата на транспорта.

Първата, която имаше за цел да отмени позицията на Съвета на ЕС за командироването на шофьори, бе отхвърлена с 469 срещу 218 гласа при 7 въздържали се. Втората, противопоставяща се на позицията на Съвета на ЕС за времето на шофиране, събра 524 гласа „против“, 162 гласа „за“ и 9 „въздържали се. Третата, предназначена да блокира позицията на Съвета на ЕС относно каботажа (правото на чужди превозвачи да извършват вътрешни превози в друга държава), бе отхвърлена с 513 гласа срещу 174 подкрепили я и 8 въздържали се.

Отделно внесените близо 60 поправки към основните текстове бяха отхвърлени до една. Тяхната цел бе да забавят процедурата, но светкавичното им отхвърляне с голямо мнозинство, показа, че са били безсмислени.

На България не остава друг ход, освен да продължи битката си срещу пакета „Мобилност“ в Съда на ЕС координирано с други източноевропейски държави.

Реклама:


Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *