Бурята събори над 30 дървета в Разград, дъждът наводни пътя към Пчелина

Над 30 сигнала са получени в Община Разград за инциденти вследствие на силната буря миналата вечер.

Преобладаващата част от сигналите при дежурния в Общинския съвет по сигурност бяха за паднали дървета и големи клони, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев осъществи връзка със служителите от РД ”Противопожарна дейност и защита на населението” и в добра координация служителите на пожарната и на Общинско предприятие „Паркстрой” започнаха работа по отстраняване на последствията още преди дъждът окончателно да спре.

Добрин Добрев инспектира голяма част от местата, за където бяха подадени сигнали за паднали дървета. До полунощ повечето от тях, които са в участъци с интензивно движение, бяха отстранени. Паднали дървета имаше: по бул. „България”, по ул. „Кирил и Методий” до ОД на МВР, по ул. „Васил Левски”, по ул. „Княз Борис” и други.

В района на областния град трудно проходим заради наводненото шосе остана само един пътен участък – по пътя за местността Пчелина, след комплекс „Делфина”.

Осъществена бе и комуникация с електроснабдителното дружество във връзка с няколко случая на увиснали жици в близост до жилищни или обществени сгради. Подобен сигнал имаше за района на МБАЛ ”Св. Иван Рилски”.

По време на инспекцията зам.-кметът Добрин Добрев установи и нарушение на пътната настилка на две места на кръстовището между улиците „Велес” и „Странджа”. Там водният поток е повлякъл асфалт в два участъка. Като първоначално предприети мерки местата бяха обозначени и обезопасени, за да бъдат видими за пътуващите в тъмните части на денонощието и да не създават опасност за движението им.

Отстраняването на последствията от бурята ще продължи и през светлата част на днес.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.