БТА ще има свой пресклуб в Разград

20 докладни записки утвърдиха общинските съветници на заседанието на местния парламент днес, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Община Разград предоставя на Българската телеграфна агенция общинско помещение за пресклуб. Общинският съвет даде съгласие за безвъзмездно право на ползване за пет години на част от имот – частна общинска собственост, на бул. „Бели Лом“ 34. „Очакваме и в Разград да има добри възможности за развитието на националната медия“, каза председателят на ОбС Стоян Ненчев.

„Националните пресклубове на БТА са се утвърдили като медийни средища, отразяващи събития и предоставящи възможност за организиране на пресконференции, кръгли маси, изложби, дискусии и възможност на журналисти, институции и граждани да отправят послания“, посочи зам.-кметът Мирослав Грънчаров.

Първата в дневния ред на сесията докладна бе свързана с избор на временна комисия за подпомагане на широко обществено обсъждане на проекта за изработване на Общ устройствен план на град Разград.

Одобрен бе и още един документ, свързан с дейности за следващи периоди – Бюджетна прогноза за периода 2024-2026 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Разград.

Съветниците одобриха четири докладни за изменения на общински наредби, с които се определят различни видове цени за ползване на общински имоти.

Свързана с инфлационните процеси в страната бе и още една докладна записка – за промяна на инвестиционната стойност на изграждането на трета клетка на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян“ от 6 654 817.49 лв. с ДДС на 7 253 486,64 лв. с ДДС.

Априлското заседание на Общинския съвет започна с изказване на Десислава Михнева, която представи пред съветниците информация за лечението на сина й Марти за изразходваните досега средства от дарители и необходимостта от още финанси за следващи етапи от лечението. Тя се обърна към местните парламентаристи с призив при възможност да предвидят в общинския бюджет средства за лечението на Марти. Тя благодари на всички, от които досега тя и синът й са получили подкрепа. Дарителската кампания продължава, кутии за дарения има в много обекти в Разград, включително и на входа на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 193

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.