Бронз от държавно по ММА за дебютанта от клуб „Хан Аспарух“ Ивайло Русев

Дворецът на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново бе домакин на държавното първенство по ММА (смесени бойни изкуства), проведено под егидата на Българската федерация по ММА.

Смесените бойни изкуства е вид боен спорт, при който се комбинират по хармоничен начин техниките от различни видове бойни изкуства, включващи удари и борба. ММА обхваща дисциплини от различни бойни изкуства и олимпийски спортове като бокс, кикбокс, карате, джиу-джицу, муай тай, таекуондо, борба, джудо, самбо и др. Срещите се провеждат в октагон – осмоъгълна клетка с метална ограда. Рундовете са 3, с продължителност от две минути при кадетите и юношите, а при мъжете – три минути.

В шампионата клуб „Хан Аспарух“ – Разград бе представляван от Ивайло Русев, в дивизия „юноши“, категория до 83.900 кг. Състезанието е дебютно за него, за първи път влиза в „клетката“, но това не му попречи да се представи достойно, като завоюва бронзов медал.

Клуб „Хан Аспарух“ с треньори Хубан Соколов, Павлин Колев и Мирослав Костадинов, осъществява спортно – тренировъчна и спортно състезателна дейност в спортовете – смесени бойни изкуства (ММА), граплинг и бразилско джиу джицу в собстена зала на адрес: Разград, жк „Васил Левски“, блок „Кокиче“, вх. „А“, партер.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.