Благотворителен спектакъл „Приказката на Криси”

Тя е на 13 години.

На 12 беше на протестите в Разград и в София, за да защити правото си на щастливо детство. През ноември ѝ посветихме публикация, за да разкажем за мечтата ѝ да има книжка със стихове. После, когато приятели я подкрепиха и помогнаха да стане реалност мечтата ѝ, отново го направихме. Кристислава Иванова, родена с диагноза детска церебрална парализа, преминала досега през осем операции…

Преживяванията ѝ я направиха по-силна, а тя продължава да ги вплита в стиховете си. В тях разказва за своя живот, за мечтите си, за братчето си Мишо, за семейството си… И след всичко, което ѝ се случи в края на лятото и есента на 2018-та, в живота ѝ се появиха нови хора, които я подкрепят в стремежа ѝ и желанието ѝ да осъществява мечтите си. Някои от тях вече са реалност – под печат е втората ѝ стихосбирка. След броени дни читателите ще могат да я вземат в ръце. А и тя самата вече вярва и … знае, че всичко е възможно! Само трябва много силно да го желаеш. Тя танцува! Вярата и позитивизмът ѝ са наистина показателни и потвърждават, че чудесата могат да се случват постоянно в живота ни.

Само за няколко месеца тя израсна  и в живота ѝ настъпи духовна промяна – от момиче, което търсеше подкрепа, сега самата тя е пример и вдъхновение за деца със специални потребности, които заради каприза на природата не бива да бъдат оставени без грижа.

Всичко това ще можем да видим в спектакъла  „Приказката на Криси” /истинска и вълшебна/ – в театралния салон на читалище „Развитие 1869” на 24 юни,  от 18:00 часа /навръх Еньовден/.

Спектакълът е благотворителен, в подкрепа за издаването на втората ѝ стихосбирка и предстоящата поредна операция, лечение и рехабилитация. Организират го приятели на Криси и е със специалното участие на талантите от Театрално-танцова формация “Пулс”.

Предварителна продажба на билети – на тел.  0898 618177,  0897 234018, 0899781602, както и преди спектакъла на място. Входът е 3.00 лева.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.