Бис и бурни аплодисменти за Фидоси Керчев

Обновената зала „Филхармония” трудно събра желаещите да чуят младия пианист от Разград Фидоси Керчев. В публиката бяха и кметът Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, зам.-кметът Добрин Добрев, секретарят на Община Разград Нели Добрева. това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Фидоси Керчев бе солист на Филхармония „Проф. Димитър Ненов” – Разград и Симфониета Шумен, диригент бе Денис Де Либерали от Италия, а концертмайстор – Гергана Петрова. Увертюра „Егмонт” на Бетовен и Концерт за пиано и оркестър №2 на Брамс включваше програмата на концерта.
След бурните аплодисменти Фидоси Керчев излезе на бис.
23-годишният пианист е роден в Разград, завършил е Музикалното училище „Любомир Пипков”-София, продължава образованието си в Музикалната консерватория CRR, в момента се обучава в магистърска степен на Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на проф. Йохан Шмидт. Фидоси Керчев е лауреат на множество престижни национални и международни конкурси в различни държави, бил е солист на множество оркестри у нас и по света, изнасял е и клавирни рецитали в различни държави.
Симфоничният концерт снощи бе и първото събитие в обновената зала „Филхармония”. Част от дейностите от ремонта бяха финансирани от д-р Марин Керчев, а друга част – от Община Разград.


/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.