Бисерци празнува селищния си празник

С концерт на самодейци от село Мъдрево и местния фолклорен ансамбъл кубратското село Бисерцици даде отлично начало на селищният си празник, който ще бъде празнуван два поредни дни. Това съобщават от общинската информационна служба в Кубрат.
Всъщност той бе открит по-рано в петък с футболен турнир между двата отбора на Бисерци и гостуващите футболисти на село Звънарци. След оспорвана, но интересна игра, победители в турнира станаха играчите от „Открита сила – Бисерци“, следвани от футболистите на „Млада гвардия“ от село Звънарци и футболистите на „Славия“– също от селото домакин. Парични награди с грамоти имаше и за трите отбора, като победителите получиха обаче и 100 лв. бонус лично от кмета на селото Алиш Арифов.
Малко преди концертната програма бисерчани изпратиха своите четирима абитуриенти. Зрелостниците до последно са били част от самодейния състав към местното читалище „Стефан Караджа-1928“ и по традиция бяха изпратени с цветя и аплодисменти. Като самодейци двама от тях изпълниха и първата песен от концертната програма.
Пред публиката се представиха фолклорни състави от Мъдрево и Бисерци, като домакините показаха за първи път и нов разработен танц от богатия си репертоар. Жителите на селото се насладиха на изпълнения и от българския, и от турския фолклор, като изпълнителите получиха заслужени овации от публиката. Площадът пред културната институция в делиорманското село на няколко пъти отесня заради кръшните и пъстри хора, които бяха повеждани на няколко пъти лично от поп-фолк изпълнителката Весела.
И като на празник празнуващите се почерпиха подобаващо в местно заведение, а кметът Арифов благодари на спонсорите и припомни, че празника в селото на пехливаните ще продължи и в събота на алая край читалището с народни и мазни борби. Очаква се в турнира сили да премерят около 140 участници.
Въпреки празничните дни за селото жителите заявиха, че в неделя отново ще напомнят за себе си с протест, който е с искане за основен ремонт на близо 12,6-километровата републиканска отсечка, свързваща Бисерци с още няколко села в общината.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.