Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) пристига в България следващия месец по покана на главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев, пише NOVA .

Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта. Клинтън определя селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна и именно поради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.

Припомняме, че през октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

По време на кръглата маса в рамките на глобалната инициатива на президента Клинтън българският предприемач призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.

Реклама:

Част от речта на Домусчиев по време на кръглата маса беше публикувана в авторската колонка Midlands Voices на авторитетното местно издание Omaha World-Herald.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.