Бизнес зона „Перистър“ “поглъща“ Жандармерията

Идеята за разширяване на бизнес зона „Перистър“ в Разград е на път да стане реалност, видно от докладната записка на зам.-кмета Мирослав Грънчаров. Документът ще бъде гласуван на заседанието на Общинския съвет на 27 януари.

Предложението е за предоставяне за безвъзмездно управление на общинското предприятие имот на бившата Жандармерийска част в местността „Големия юк“. Имотът от близа 150 декара е частна общинска собственост. В него има много свободни терени и 14 сгради с разгъната площ – от 16 до 888 кв.м.

Припомняме, че идеята за разширяване на бизнес зона „Перистър“ се роди на изнесеното съвместно заседание на две комисии към местния парламент: по управление на общинската собственост и по устройство и развитие на територията през юли миналата година.

Тогава стана ясно, че сегашният  капацитет на бизнес зоната от 202 декара е изчерпан. Там са реализирани 28 проекта на стойност 18 880 000 лева, наемателите са 45. В зоната на работа са 480 души.

Плановете на местната управа предвиждат бизнес зона „Перистър“ да продължи да се разширява с терени около нея – мери и пасища общинска собственост, както и терен, които в момента са публична държавна собственост – на Министерството на земеделието, горите и храните и Министерството на отбраната. Когато този проект бъде реализиран, бизнес зона „Перистър“ ще се разгърне на обща площ от 1100 декара.

/e-Razgrad/

Hits: 73

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.