Баскетболната звезда Алекс Везенков специален гост на Вълците

Големият талант на България и гръцкия „Олимпиакос“ Алекс Везенков пристигна в Разград специално по покана на спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“.

Той присъства на вътрешен турнир на школата, който се превърна в истински баскетболен празник с участието на над 100 състезатели от 3 до 7 клас.
Алекс се обърна с вдъхновяващи думи към децата, като им сподели, че успех без труд няма, затова те трябва да продължават да тренират усилено, да се стремят да постигат резултати и в тренировките, и в училище, както и да не забравят да се забавляват, защото баскетболът преди всичко е едно голямо забавление и удоволствие.
Възхищение се четеше в погледа на младите баскетболисти и това беше именно целта на организаторите, които от по-малко от година работят усилено да запалят децата в региона да играят баскетбол. „Вълци-Разград“ посветиха и този свой турнир на 100-годишнината на българския баскетбол и в този контекст за пореден път поставиха във фокуса развитието на детско-юношеския баскетбол в търсене на талантите.
Заедно с Алекс Везенков кратка демонстрация на терена направи и Мартин Йорданов, който подкрепя „Вълци-Разград“ от самия старт. Двамата дълго раздаваха автографи и се снимаха с развълнуваните деца, които пък от своя страна бяха подготвили специален подарък – плакат с пожелания и тениски за момчетата, с които ги направиха част от отбора. Гост на турнира бе и кметът на Разград д-р Валентин Василев. Той получи баскетболна топка от Везенков с автограф, която предостави на клуба, за да бъде обявена за благотворителна цел, а средствата да се вложат за спортни инициативи.
Този ден бе кулминацията на всички вътрешни турнири през сезона. Те бяха осъществени, благодарение на всички поддръжници на школата в лицето на генералния спонсор „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, съмишлениците от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и фондация „Америка за България“, както и всички частни дарители, родители и деца.
Екипът на „Вълци-Разград“ благодари на всички участници в турнира. Работата на клуба продължава и през лятото с лятна школа, за да продължи подготовката със заявка за още повече успехи и баскетболни празници през следващия сезон.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *