Балони, стикери, плакати и игри в ОУ „Никола Икономов“ за Деня срещу насилието

Подредени във форма на сърце и с цветни балони децата от 1 „а“ клас в ОУ „Никола Икономов“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. Атракцията бе съпътствана с  щафетни игри за екипност, както и с народни хора. Поздрав към училището с балони отправиха и децата от 2 „б“.

С плакати, които пропагандират толерантност и разбирателство, седмокласниците  изразиха позицията си по повод Деня за борба с тормоза в училище. Разработките на най-големите ученици в училището, изготвени в последните дни на присъствено им обучение, призовават за диалогичност и взаимодействие, като осъждат насилието сред подрастващите.

В Деня на розовата фланелка децата от 4 „а“ клас пък се облякоха в розово или се закичиха с розов аксесоар. За да бъдат посланици на доброто, те подариха малки стикери на учениците от 5 „а“ клас, които те да залепят на дрехите си. В знак на благодарност за жеста петокласниците почерпиха с бонбони по-малките си приятели.

На розовия акцент днес заложиха и учениците от 3 „б“, а децата от 2 „в“ посветиха част от следобедните си занятия на примери за доброто и разпознаването на тормоза.

Реклама:


Всички възпитаници на „Никола Икономов“ се обединиха около каузата за ненасилие в училище, разменяйки си розови послания, добри думи и усмихнати емотикони през целия ден. Чертаха стъпките към приятелството, рисуваха ръчички и писаха красиви послания.

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 година в Канада, а в България се отбелязва от 2012-та.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *