Атанасов зове ГЕРБ да се откаже от мандата

“Нека ГЕРБ върнат първия мандат, ще седнем и ще преговаряме за втория мандат”, заяви пред БНТ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. “Те трябва да направят компромис, те трябва да дадат шанс на нашето обединение да направи правителство с тяхна подкрепа”, заяви още Атанасов, който подчерта: “Ние можем да помогнем на Бойко Борисов да напусне политиката”.

Като алтернативен вариант Атанасов призова: “Бойко Борисов трябва да изпълни конституционното си задължение – реализация на първия мандат”. Или предлага правителство, или връща първия мандат. Да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата”. В петък Борисов попита какво мисли ДБ-ПП за общо управление, а Атанасов заяви, че този въпрос е “клопка”. “Първият трябва да предложи изход от ситуацията. Искането на Борисов вторите да кажат какво да се прави е клопка”, каза той. “Ние не чуваме нищо от ГЕРБ, освен воплите на Борисов, че иска да се прегърне с нас”, посочи още Атанасов.

ДСБ се посъветва с Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и други бивши министри и депутати от дясното политическо пространство как да се реши проблема със съставянето на правителство, заяви Атанас Атанасов по БНТ.

В ефира на БНТ се включи Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че ГЕРБ не може да подкрепи някого, само защото той се мисли за симпатичен. “Не можем да ходим след някого, и то след загубилия изборите”, заяви Биков. ”Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория”. заяви Тома Биков.

Реклама:

segabg.com

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.