18-годишната Аня от Сърбия – Кралица на панаира

Аня  Митрович от Сърбия бе избрана за Кралица на Панаира на киселото мляко в Разград. Нейни подгласнички станаха Роата Уана –  Румъния и Теодора Цонева от Танцова формация „Булгарика“ към Центъра за работа с деца.

Аня спечели конкурса в атрактивна и много конкурентна от страна на конкурентките й надпревара, в която участваха по две момичета от Турция и две от България.

18-годишната Аня е от Белград, ученичка е в гимназия по икономика, слуша рокмузика и е за пръв път в България.

Журито председателства  главният архитект на Община Разград Илин Солаков, майсторът на спорта по колоездене Мирослав Минчев и директорът на Капанския ансамбъл – Светослав Стойчев. Към тях по време на конкурса се присъедини и зам.-кметът и в момента изпълняващ длъжността кмет на Разград Добрин Добрев.

Те трябваше да изберат победителката не само по физическата й красота. Момичетата първо дефилираха като манекенки пред публиката, после заедно или поотделно  танцуваха народен танц от собствената си страна и накрая – играха всички заедно ръченица – с грация, ритмика и артистичност.

Кралицата на Панаира и подгласничките й ще водят в трите фестивални вечери пъстрото и шумно дефиле на фолклорните състави, участници в концертната програма на откритата сцена на Ларгото.

Короната на главата на Кралицата на Панаира постави зам.-кметът Добрин Добрев под бурните аплодисменти на многобройната публика на площада пред Общинския културен център.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.