Антоанета Цонева: Ще настоявам за извънредна сесия на ОбС за чистотата на въздуха в Разград

„Ще настоявам за извънредна сесия Общинския съвет за чистотата на въздуха в Разград“, каза днес пред журналисти народният представител от коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Антоанета Цонева.

Поводът – поредните протести на разградчани за острите миризми в тъмната част на денонощието.

„На сесията РИОСВ – Русе трябва да представи много задълбочен доклад какви данни са събрани по случая от мобилната станция за мониторинг на чистотата на въздуха в града, който ще продължи да 20 юли включително“, категорична е А. Цонева.

И още: какви са данните от последните пет години, кои са юридическите лица, спрямо които са предприети санкции и препоръки. След което РИОСВ да направи прецизна оценка на риска по отношение на замърсяването въздуха в столицата на Лудогорието. Самата тя ще присъства и ще участва в такова заседание на ОбС. Преди това обаче, Антоанета Цонева ще говори с министъра на екологията РИОСВ да бъде подпомогната с всичко необходимо да може да представи пред обществеността обективно и напълно безпристрастно ситуацията и многогодишния вече проблем.

Народният представител ще участва в подготовката на законопроект, свързан с промяна на Закона за атмосферния въздух в частта му за дефиниция  какво точно е миризма, опасна за човешкото здраве и околната среда.

На въпрос кой ще бъде новият областен управител Антоанета Цонева окачестви избора като нуждаещ се от повече време, оптимист е, че това ще се случи много скоро, но отказа подробности за разговорите около назначението.

Що се отнася до предстоящите през есента местни избори Антоанета Цонева смята, че коалицията „ПП-ДБ“ ще има обща кандидатура за кмет на Разград и много силна общинска листа. “Предвид факта, че най-ранната възможна дата за тези избори е 29 октомври, то ние трябва да сме готови в първата десетдневка на август”, прогнозира народният представител.

Днес в Разград Антоанета Цонева проведе поредната си приемна с граждани в офиса на коалицията в жк „Освобождение“, бл. 69, партер /зад магазин „Била“/.

/e-Razgrad/

Hits: 62

One Reply to “Антоанета Цонева: Ще настоявам за извънредна сесия на ОбС за чистотата на въздуха в Разград”

  1. Поздраения за десницата в Разград, че вършат най-много работа и търсят решения на проблемите ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.