Антоанета Цонева получи отговор от Агенцията за финансов надзор за ремонта на джамията в Разград

Има данни за престъпление при възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на „Ибрахим паша“ джамия в Разград.

Това става ясно от отговор на директора на Агенция държавна финансова инспекция (АДФИ) Стефан Белчев на въпрос на депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България” в 49-то Народно събрание Антоанета Цонева. .Докладът от проверката на АДФИ по казуса е изпратен до прокуратурата, заедно с приложени към него доказателства и заключение. Очаква се решението на прокуратурата дали ще предостави доклада, поискан от народния представител. Информацията днес разпространиха от пресцентър на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. Преди дни Цонева изиска от АДФИ пълните резултати от извършената проверка по проекта.

От коалицията припомнят, че докладът на АДФИ от август 2022 г. съдържа сведения за множество (13 на брой) нарушения, включително индикатори за измама. Въпреки големия обществен интерес, докладът продължава да не бъде публично достъпен.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.