Англия е преживяла най-топлото си лято, откакто се водят подобни статистики

Англия е преживяла най-топлото си лято, откакто се водят подобни статистики, предаде Франс прес, като се позова на британската метеорологична служба.

През юни, юли и август средната температура в Англия е била 17,1 градуса по Целзий, в това число и през нощта. Този рекорд се изранява с рекорда от 2018 г., но някои региони са регистрирали по-малко от 50 процента от обичайните валежи за този период.

От горещината са пострадали най-много източната и североизточната част на Англия. Останалата част на Великобритания също не е била пощадена и това лято е било като цяло и четвъртото най-горещо във Великобритания от началото на водене на статистики през 1884 г.

През юли температурите превишиха за първи път във Великобритания 40 градуса и освен това месецът е бил и най-сухият досега в много райони в южната и източната част на Англия, което принуди властите да въведат ограничения на потреблението на вода на някои места. През август имаше дъждове, но те не бяха достатъчни, за да се доближат до обичайното за този период на годината.

Като цяло страната преживява и осемте първи месеца в годината, които са най-топли, откакто се водят подобни статистики.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.