Ангелогласната Алекс спечели Първото място на конкурса „Златен микрофон“ в Казахстан

Невероятният талант Александра Златева завоюва безапелационно първо място на XXVII Международен конкурс „Златен микрофон” в гр. Кастанай, Казахстан.

Изпълнената от нея песен „Дошъл назаем“ на Християна Дънкова бе удостоена с наградата за най-добра песен на конкурса.

Надпреварата бе още преди Великденските празници, но неизвестно защо този път Музикалната школа “Илия Бърнев” наруши традицията да съобщава за поредния успех на свой възпитаник…

В невероятна конкуренция с певци от пет държава Алекс защити името си и оправда доверието и подкрепата на Никоай Текелиев, с чиято покана тя пътува за Казахтан. Там участват само носители на Гран при. Алекс има две такива награди през 2018 година: от „Нека да е лято“ и „Морско конче“. А поканата получи на конкурса „Речни ноти“ в Тутракан.

Конкурсът в Казахтан бе излъчен на живо в youtube, а Алекс взе участие и в Гала концертите на лауреатите. Тя бе единственият представител на Разград и България изобщо в конкурса.

Специално благодарствено писмо за подготовката и представянето на Алекс получи и нейният музикален педагог Надежда Радославова.

Родителите на Алекс изказват своето огромно „Благодаря!“ на фирма „Антибиотик – Разград“ АД, подкрепила 100% участието на 15-годишното момиче в конкурса. Както и на приятелите от Турция за огромната помощ при организиране на пътуването до Казахстан.

Преди този конкурс Алекс спечели първото място и в Свищов – в „Звездици за Лора“. Сега и предстои дълга и чакана почивка. За да е още по-силна и сигурна в себе си на следващия подиум.

Успех!

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.