Адвокат от Кубрат номинира „Възраждане“ за евродепутат

Зам.-председателят на на „Възраждане“ в Кубрат Касим Садък е номинацията за представител в Европейския парламент от Разградска област, обяви на пресконференция в пресцентъра на БТА народният представител Веселин Вешев.
„В момента текат номинации в областните структури в цялата страна. След това те ще бъдат разгледани от организационния съвет на „Възраждане“, който ще подреди и одобри листата, като окончателния състав с кандидати за евродепутати ще стане известен на 12 април.“, каза народният представител Веселин Вешев пред журналистите.
Той уточни, че кандидатите за евродепутати на „Възраждане“ ще са експерти, знаещи езици, които ще отстояват националните ни интереси. „В Европарламента ще изпратим хора, които милеят за родината и ще защитават само интересите на българските гражданите.“, допълни Вешев.
Касим Садък е завършил Юридическия факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” – магистър по специалност „Право“. Специализирал е като законодателен сътрудник към Народното събрание по студентска програма. Работил е като помощник-нотариус в Кубрат до 2019 г. От края на 2019 г. работи като адвокат на свободна практика. Член е на Адвокатската колегия в Русе. Преводач от английски и турски език.
“Като цяло „вятърът на промяната“, който е в Европа, е в посока връщане към традиционните европейски ценности“, коментира Веселин Вешев. По думите му, според анализатори, Европа ще се събуди на 10 юни в съвсем нов формат – тъй наречените дясно консервативни партии, към които е и „Възраждане“ ще бъдат с много по-голямо представителство в Европейския парламент, отколкото са сега.
Касим Садък заяви, че кандидатите на „Възраждане“ освен, че са родолюбци, ще защитават и семейните ценност, като трябва да бъде разбит този либерален модел в Европа, където семейството е оставено на второ място.
/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.