1000 души от 20 предприятия от Лудогорието участваха в протеста срещу повишаването на тока за бизнеса /обновена/


Над 1000 души от 20 предприятия от Лудогорието участваха в днешното шествие-протест срещу очакваното повишаване цената на тока за индустрията. С десетки плакати в ръце „ Да на реформите! Не на кражбите в енергетиката!” , „Иван Иванов – оставка”, „Не убивайте икономиката”, „ Спрете незаконните ВЕИ”, в жегата, те извървяха разстоянието от входа на „Биовет“ до сградата на областната администрация в Разград.IMG_4592
Там група представители на протестиращите се срещнаха с областния управител на Разград Петър Василев и редом с поздравленията и благопожеланията за рождения му ден, му представиха и основните искания на протестиращите.
„Ние сме тук, за да изразим нашия протест срещу КЕВР, която иска да IMG_4607прехвърли всички тежести на т.н. добавка „задължения към обществото“ върху реалния бизнес. Въпреки нашите протести, българските предприятия не бяха чути, не се направи анализ и преструктуриране на енергийния сектор, а се режат ръцете на бизнеса. Протестиращите в Разград фирми работят основно за износ и не могат да променят цените на международните пазари. Увеличението ще ни принуди да спрем инвестициите, да затваряме работни места.”, обяви от името на протестиращите изпълнителният директор на „Биовет” инж. Теменуга Газдова.
Тя съобщи на областния управител, че в протеста участват работници не само от Разград, но и от Самуил и Сеново. В шествието на протеста са се включили представители на фирмите „Каолин”, „Тракция”, „Антибиотик” , „Амилум”, „Семпе”, „Енерго монтаж”, „Дружба”….IMG_4558
Петър Василев заяви, че ще предаде на централната власт посланието на бизнеса, който настоява в сектор енергетика да се направи анализ, да се открият и използват съществуващите резерви и да се преструктурира ценообразуването така, че да не се пречи на производителите.
Междувременно, плах опит за контрапозиция засече e-Razgrad.bg. В пешеходния тунел на сградата на общината и областната администрация рано сутринта бяха залепени няколко листчета с надписи: „По евтин ток за нови мерцедеси“, „По-евтин ток за скъпи лекарства“, „По-евтин ток + по-ниски заплати = повече чалга“. “По-евтин ток, повече гел“… До времето на протеста те бяха вече изчегъркани от стената. Но по време на шествието, протестиращите видяха други три такива надписа в автобусната спирка точно на входа на филиала на Русенския университет.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.